Урбан вести

Познати сите кандидати за претседател
Урбан вести

Познати сите кандидати за претседател

Вкупно седум кандидати ќе се борат за функцијата Претседател и тоа: Гордана Силјановска - Давкова Стево Пендаровски Максим Димитриевски Стевчо Јакимоски Билјана Ванковска Арбен Таравари и Бујар Османи.    
Покана за настан: Сајбер безбедност во работењето
URBAN.MK, Урбан вести

Покана за настан: Сајбер безбедност во работењето

Почитувани, Здружението Подготвеност за Европа од Скопје, во соработка со Здружение Институтот за развој на заедницата, Тетово и Комората на Мал Бизнис од Скопје, на 10.08.2021 со почетокот во 11:00 часот ќе организира двочасовен настан за бизниси. Настанот се организира во рамките на проектот „Поддршка за сајбер безбедност во микро и мали бизниси“, поддржан од Амбасадата на САД во Северна Македонија, имплементиран од Подготвеност за Европа, Скопје, кој има за цел да придонесе кон безбедно онлајн работење на микро, малите и средни бизниси, што би помогнало кон подобрување на нивните практики и зајакнување на самите бизниси. На овој настан бизнисите ќе имаат можност да се запознаат со активностите на проектот и со помош на проектниот тим ќе пополнат претходно изготвен Прашалник за ...
Можност за невработени
URBAN.MK, Урбан вести

Можност за невработени

Здружение ИРЗ во континуитет има отворени работни позиции. Пред да ја испратите Вашата апликација, Ве молиме да го прочитате правилникот тука. Сите заинтересирани би требало да ја пополнат формата на следниот линк: https://cdi.mk/cdi-vrabotuvanje/
Урбан радио – инсталирај Андроид апликација на твојот телефон
Урбан вести

Урбан радио – инсталирај Андроид апликација на твојот телефон

За да ја превземете апликацијата на Вашиот мобилен телефон, Ве молиме да го следите следново упатство: 1. Влезете во апликацијата Play Store на Вашиот мобилен телефон: 2. Во полето за пребарување напишете “Listen2myradio” или кликнете на следниот линк. 3. Одберете ја првата апликација како што е претставено на сликата: 4. Откако ќе ја одберете апликацијата, инсталирајте ја на вашиот телефон со кликање на копчето Install 5. Откако ќе ја инсталирате и отворите апликацијата во полето Search напишете “Urbanradiotetovo” 6. Потоа кликнете на Search Radio и ќе ви се отвори следниот приказ 7. Потоа кликнете на копчето плеј при што автоматски ќе се вклучи радиото, а на Вашиот екран ќе се п...