Претседателскиот кандидат Стевчо Јакимовски и поранешната специјална обвинителка Катица Јанева ставени на црната листа на САД

Јакимовски и Јанева се ставени на црната листа поради коруптивни дејствија, како што наведува Американскиот Стејт Депармент во нивното соопштение.

Забраната за влез во САД, освен за Јакимовски и Јанева ќе важи и за нивните потесни семејства.