Познати сите кандидати за претседател

Вкупно седум кандидати ќе се борат за функцијата Претседател и тоа:

Гордана Силјановска – Давкова

Стево Пендаровски

Максим Димитриевски

Стевчо Јакимоски

Билјана Ванковска

Арбен Таравари и

Бујар Османи.